https://email.kpn.com/CustomerDomain#:~:text=kpn%2Ddomain%2Dverification%3D007ec321f9754ccf9697692003ebe7b0
top of page

Yoga

Hoofd Hart Handen op één rij 

HaHaHa

In een serie van 8 wekelijkse bijeenkomsten gaat het om Hoofd, hart en handen op één rij. We starten met eenvoudige ademoefeningen als basis en gedurende de acht lessen kom je tot verdieping. Je haalt uit de lessen wat voor jou op dat moment aan de orde is; dat kan voor iedereen anders zijn.

De lessen HaHaHa zijn een combinatie van meditatie en yoga. Als hoofd , hart en handen op één rij staan, laat je je minder afleiden door alles wat er buiten je gebeurt. En je kunt met meer rust en kalmte reageren op mensen en situaties. Dat wil ik je graag laten ervaren.

 

Vaak zitten we heel sterk in ons HOOFD en vliegen gedachten alle kanten op. Of we zijn volop in actie, zitten in het DOEN  en hollen bijna onszelf voorbij…

Ik heb gemerkt dat als het hoofd of de handen bepalen wat je doet en wat je beleeft, dat je minder contact hebt met je hart. Eigenlijk bedek of verstop je dan wat je echte passie is. Waar je enthousiasme vanuit je hart ligt. De druk vanuit de omgeving of werk, maakt het er vaak ook niet gemakkelijker op om stil te staan bij wat er echt toe doet. Voor jou.

Daar gaan we mee aan de slag in deze lessenreeks. Want als Hoofd, Hart en Handen meer op één rij staan, is er evenwicht. Dan sta je als het ware stevig in het midden. Dat vraagt oefening. Je leert in de lessen wat opmerkzaamheid is, wat stil zijn met je doet en hoe je je aandacht kunt concentreren. Steeds is de in- en de uitadem de basis waar je naar terugkeert.

Praktisch

De 8 bijeenkomsten - van ieder 5 kwartier - zijn wekelijks op een vaste dag. Je kunt de hele serie van 8 volgen, als je echte verdieping zoekt, maar instappen per keer is ook goed mogelijk. Steeds zal er in de les een ander thema centraal staan.

Wat kun je verwachten?

  • We starten met een geleide meditatie (op ademhaling). Per bijeenkomst richt de meditatie zich op een ander accent van het thema. Soms meer op emoties gericht, een andere keer meer op de geest, je denkpatronen.

  • Loop meditatie, vanuit Thich Nath Han traditie: lopen met aandacht op de in- en uitadem.

  • We laten hierop een korte stille meditatie volgen, zittend op de mat of kussen.

  • Krya’s en asana’s (de fysieke yoga oefeningen) gedurende ongeveer 30 minuten.

  • We sluiten af met diepe ontspanning.

bottom of page