https://email.kpn.com/CustomerDomain#:~:text=kpn%2Ddomain%2Dverification%3D007ec321f9754ccf9697692003ebe7b0
top of page

Voor het eerst naar Yoga

Hartelijk welkom bij Ynkear!

 

Voor sommigen best spannend. Voor het eerst naar een ruimte waarvan je niet weet hoe het er is en wat je er gaat aantreffen.

Toen ik pas geleden een jonge dame voor het eerst bij Ynkear mocht ontvangen, vond zij het spannend. Zij wilde wel iets met yoga, maar had nog geen voorstelling hoe dat zou gaan en natuurlijk helemaal niet hoe zij dat zou gaan ervaren.

 

Na een les van 5 kwartier, vertelde ze:

Ik zat  en zit onder de stress wegens toetsen op school en zo. Voel me nu heel comfortabel en prettig. En wat is daarin cruciaal voor je geweest , was natuurlijk mijn vraag. “ De sfeer in de ruimte, de mensen en ik heb gevoeld dat ik veel dingen best kan”. Het is voor veel van mijn leeftijdsgenoten druk op allerlei gebied en dan neem je niet goed de tijd om te ontspannen. Zo kun je er wel een uurtje voor uittrekken en dat op regelmatige basis. Dat gaat mij – en waarschijnlijk anderen - zeker helpen” . Mooier had ik het niet kunnen formuleren.

 

Voorbereiding

Je hebt al contact met mij gelegd om een dag af te spreken waarop je wilt komen. Er is altijd een proefles mogelijk tegen een lage vergoeding (€ 8,50) die je retour krijgt als je besluit om te blijven komen. Vooraf is goed om te weten dat je yoga het beste beoefent op een lege maag. Het duurt ongeveer 2 uur tot een flinke maaltijd voldoende is gezakt. Als het niet anders kan, kies dan voor een zo licht mogelijke maaltijd. Je spijsvertering zal je dankbaar zijn.

 

Wat neem je mee?

Een handdoek meebrengen die groot genoeg is om de yogamat van 2 meter lengte te bedekken. Een eigen matje kan ook.

Verder makkelijke kleding waarin je je prettig voelt en makkelijk kunt bewegen. Natuurlijke materialen verdienen de voorkeur, maar je hoeft er geen nieuwe spullen voor te kopen als je dat niet hebt. Zorg dat je laagjes draagt, voor als je het snel koud of juist warm krijgt.

 

Je staat voor de deur en dan?

Ynkear is aan de achterkant van Sarabos 19 en je herkent de toegangsdeur aan het logo met de omgekeerde boom. De deur is open als er lessen zijn en je komt dan in een soort halletje, waar je je jas en eventuele kleding aan haken kunt hangen.

Mocht je vooraf nog gebruik willen maken van het toilet, dan open je niet de deur van de yogaruimte, maar loop je langs het huis rechtdoor. Recht voor je open je  blauwe deur en vind je het toilet in de hal aan de linkerhand. Via buiten bereik je weer de yogaruimte.

In de zaal worden geen schoenen gedragen. We beoefenen yoga zoveel mogelijk op blote voeten; houd je graag je sokken aan dan is dat ook prima. Maak het je vooral gemakkelijk en comfortabel. In de zaal leg je je handdoek over een matje dat je bevalt en gaat zitten. Er zijn kussens aanwezig. Er zijn geen 'vaste plekken'.

 

De les begint...

Als je gezondheidsklachten hebt waar je rekening mee moet houden, is dat fijn als ik dat voor de les weet. Daar kan ik dan rekening mee houden. Je oefent in de les wat met gemak gaat. Dus nooit forceren en niet over je grenzen gaan. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Het is volstrekt niet belangrijk of het 'goed' gaat. Voor onze yoga wordt drinken tijdens de les afgeraden. Dat doe je beter na de les. Het allerbelangrijkste... geniet van je eerste yogales!

 

Na de les

Je kan na de les altijd nog vragen stellen, of delen wat je kwijt wil. Ook is het prettig als je de mat die je gebruikte even schoongemaakt. Er staan spuitflesjes in de zaal met een schoonmaak spray en doekjes.

Weer thuis

Na een intensieve les is het verstandig om wat extra te drinken. Liefst lauw of warm water of thee. Daarmee worden eventueel afvalstoffen verwijderd uit je lichaam.

Thuis oefen je wat je in de les hebt geleerd. Natuurlijk is het vrijwel onmogelijk om alles uit een les te onthouden. Dat is ook niet de bedoeling. Je kiest 2 of 3 houdingen uit die je die week dagelijks gaat oefenen, maar zonder overdrijven. Je zult merken dat het makkelijker herinneren is als je na de les thuis direct terug probeert te halen wat jullie hebben gedaan. Eventueel maak je een korte aantekening. De dag erna zul je je dan zonder problemen enkele houdingen kunnen herinneren. Het is belangrijker dat je oefent dan dat je oefening perfect gaat!

 

Verbinding

Ontspannen is voor veel mensen erg moeilijk, omdat het hoofd en alle gedachten die daar zijn, de boventoon voeren. Je went daar ook aan en dan voel je niet meer hoe gespannen je het lichaam houdt. Terwijl je lichaam een perfect instrument is om aan te geven hoe het echt met je gaat.

Ik wens je een mooie yogareis toe.

 

bottom of page