https://email.kpn.com/CustomerDomain#:~:text=kpn%2Ddomain%2Dverification%3D007ec321f9754ccf9697692003ebe7b0
top of page

Yoga

Persoonlijke groei en ontwikkeling

“Ik kan het er niet bij hebben nu, de druk om steeds maar weer diensten in te vallen. Thuis moet ik broers en zussen opvangen en moeder zit in het medische circuit…”

“Ik zit ruim over mijn contracturen heen en ik kan de bewoners niet verzorgen zoals ik zou willen. Aan aandacht voor de mensen kom ik al tijden niet meer toe. Daardoor ga ik ontevreden naar huis en kom ik toch maar weer werken als er in de app een collega ziek is gemeld…..”

Zomaar een paar praktijkvoorbeelden die ik tegenkwam als leidinggevende in de zorg. Dan ga ik aan het regelen en zorgen dat er nieuwe mensen binnenkomen als die er zijn. Tegelijkertijd besef ik dat ik naast een medewerker een mens aan mijn bureau heb. Een mens met een wanhoopskreet of een vraag om hulp. Of eenvoudigweg behoefte aan een luisterend oor. In dit soort situaties ga ik in gesprek over eigen drijfveren, kwaliteiten en behoeften. Daarin kan van alles aan bod komen. De werksituatie is daar een onderdeel van. Even vaak gaat het om privé- of gezinssituaties, waardoor mensen uit hun evenwicht (dreigen te) raken. Het is een geheel, alles hangt samen. De vragen waarmee mensen komen zijn een weerspiegeling van ongemak op één of meerdere van de levensgebieden, die samen maken dat je doet wat je doet.

 

Individuele begeleiding.

Mijn ervaring  als leidinggevende en coach in de zorg benut ik om jou op individueel niveau te begeleiden bij vraagstukken rondom je eigen leven of loopbaan. Je hoeft geen knellend of acuut probleem te hebben en toch voelen dat het ergens schuurt of dat je uit balans bent. We starten met een intake waarin we jouw vraag onderzoeken en bekijken waarop je je verder wilt ontwikkelen.

 

Hoe gaan we aan de slag?

Er is geen blauwdruk die altijd werkt. Daarom varieert de manier waarop ik werk: soms is samen zitten en in gesprek gaan behulpzaam, soms werkt het beter om al wandelend een open gesprek aan te gaan. En soms is stilte en voelen wat er echt op dat moment aanwezig is, het meest passend.

 

​Waar je aandacht is, daar ben je. Ynkear gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Door je aandacht te leren sturen, leer je ook om afstand te nemen van allerlei gedachten en spinsels in je brein. Je kunt je beter concentreren en je ontspant je gemakkelijker. De geest wordt rustiger en je piekert minder. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor ga je anders om met gedachtenpatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat meer bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken. Je krijgt praktische handvatten mee, die je in werk en privé kunt toepassen. 

De begeleiding is geschikt voor iedereen, hoe jong of oud je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je dan ook in gelooft.

“Mensen raken niet van streek door de gebeurtenissen, maar door de manier waarop ze tegen die gebeurtenissen aankijken”

Epictetus (5 -50 n. Chr.)

bottom of page